Äventyr, Barn, Familj, Resor, Sydafrika

Sally och elefanterna

27 mars, 2015

Nu var det dags att köra söder ut för att campa och se djur i Addo Elephant National Park. För mig som inte varit på så mycket safari så såg jag verkligen fram emot detta. När vi kom fram till campingen var den redan full, men vi lyckades få en plats på huvudcampen, som tyvärr var ganska tråkig. Påminde om lite om Sibbarbs Camping. VI upptäckte också att det är en stor skillnad på namibiska och sydafrikanska campare. De sydafrikanska är väldigt mycket mer utrustade. De har ofta flera olika tält med sig, tv, släpvagnar som kan fällas ut och bli som Långbens husvagn på julafton. Vi var nog de som var minst utrustade på hela campingen. Förutom att vi kunde höra hur grannen snarkade på natten, kunde vi också njuta av lejon som vrålade. Så häftigt.

Men, vi åkte hit för att köra på safari och den var verkligen lyckad. Vi fick se noshörning, buffel, zebror, vårtsvin och elefanter i massor. Under första game driven lyckades vi se en stor flock med elefanter, säkert 50 stycken. Det var helt fantastiskt! Vad som också var roligt var att Sally tittade med stora ögon på dessa giganter. Inte för att hon förstår vad det här är för djur, men hon tyckte nog det var väldigt spännande och intressant. Zebrorna intresserade henne också väldigt mycket, jag antar att det bero på deras tydliga mönster.

Det finns inga safarioperatörer som tar emot barn under 7 år. Vissa parker och game reserve tar inte heller emot barn under 7 år. Men vi kör privat bil och åker in i parken på eget ansvar, då är det ok att ta med sig små barn. Om man har funderingar på att åka på safari med barn under 7 år kan det vara bra att kolla upp innan man åker till en park om de tar emot små barn, så att man inte tagit sig dit i onödan.
Det är inte helt enkelt att ha en bäbis på safari. Även om vi kör på eget ansvar så får man inte lämna bilen. Så behöver du byta blöja, så får du göra det i knäet eller i sätet, om du får plats. Sally är inne i en period just nu där vi måste byta blöja väldigt ofta, och det är ofta väldigt kladdigt. Så kladdigt att vi även måste byta kläderna. Men det funkar det med.

Sally och ElefanternaSally och ElefanternaSally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna

Sally och ElefanternaSally och ElefanternaSally och ElefanternaSally och ElefanternaSally och ElefanternaSally och ElefanternaSally och ElefanternaSally och ElefanternaSally och Elefanterna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply