Äventyr, Barn, Familj, Resor, Sydafrika

Maboneng, Johannesburg

11 maj, 2015
Sally och elefanterna

Så var det dags för oss att lämna Namibia, för denna gång. Bilen har vi nu lämnat till Toyota, så håll tummarna för att det ska gå vägen!

Men innan vi reser hela vägen hem till Sverige är det dags för ett stopp i Johannesburg. Jag har alltid tyckt att Johannesburg varit en svår stad att få grepp om. Förra gången vi var här bodde vi i grannstaden Pretoria och de tidigare gångerna har vi bott på ett Guest House i förorten. Allt jag har hört om Johannesburg tidigare är att det är en av världens farligaste städer och att det är förenat med livsfara att bara ens gå längs med gatorna. (Faktiskt så är Johannesburg inte ens med på listan över världens 50 farligaste städer. ) Men det var innan jag hade besökt Maboneng. Maboneng är en stadsdel, eller några gator i down town Johannesburg. Fram till för fem år sedan var dessa gator allt annat än trevliga. Men för fem år sedan började man rusta upp gatorna, renovera de gamla industrilokalerna och här och där poppade det upp gallerier, caféer, restauranger och små butiker. Nu är det här en mix av människor som promenera längs gatorna, unga, gamla, svarta, vita, kvinnor, barn, rika, fattiga. Maboneng är ett fantastiskt exempel på hur man kan interagera och mixa alla människor och få något fantastiskt. Området påminner otroligt mycket om Williamsburg, som för 10 år sedan var en ganska tuff stadsdel i New York, men som nu kryllar av turister och hippa restauranger.

Varje söndag hålls här Market on Main, vilket är en stor marknad där lokala restauranger och farmare samlas och säljer mat. Massor av god mat! Hit kommer vi garanterat att åka flera gånger för att njuta av den härliga atmosfären och avslappnade stämningen.

Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna

Foto Mikael Stiller

Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply