Äventyr, Barn, Familj, Namibia, Resor, Sydafrika

Att komma hem

15 maj, 2015

Att komma hem efter 4 månaders resa i Södra Afrika känns väldigt konstigt. Det känns konstigt att prata svenska med andra än Micke och Sally. Det känns konstigt att det är så mycket blommor trots att det är så kallt. Det känns konstigt att något som skulle vara så länge, plötsligt är över. Det är ändå väldigt skönt att komma hem till alla bekvämligheter och att slippa leva i en resväska. Vi har varit borta så länge så att Sally har varit längre i Afrika än i Sverige. ”She is an African baby” som de sa.

Tidigare gånger när vi varit ute och rest en längre tid, har vi blivit så besvikna när vi kommit hem då vi upptäckt att allt är precis som vi lämnat det. Men denna gången, har det hänt massor. Det har kommit nya restauranger till stan och några gamla restauranger har fått stänga. Malmö Live står klart och har gett Malmö en ny häftig skyline. Måns Zelmerlöv ska representera Sverige i Eurovision med låten Hero. Och sist men inte minst, Sally har fått en ny liten kusin, Björn som vi ännu inte träffat.

Det är så kul att träffa alla Sallys babykompisar, då inser man hur mycket hon och de har utvecklats under tiden. När vi åkte var hon väldigt enkell att ha att göra med, flygresan gick lätt som en plätt. Nu, var flygresan hem lite tuffare, hon är mycket mer aktiv och kräver underhållning. Denna gången var hon nästan för stor för sängen hon fick låna på flyget, men vad gör det, det finns ju ett golv att sova på!

Väl hemma här i Malmö inser vi de stora skillnaderna, till exempel när vi handlar mat på Ica. Det är så stressigt! I kön, står folk på dina hälar för att komma fram så fort som möjligt, inne i butiken springer folk omkring som yra höns och allra värst, efter att man har betalt och ska packa sin matkasse med sina varor. Slappnar du av där och tar det i ett lugnt tempo, får du onda ögat av kassörskan som inte vet vart hon ska göra av nästa kunds varor, som kommer åkandes in i i din varozon i ett rasande tempo. När de väl är där är risken stor att varorna mixas, och det får ju inte ske. Vi har blivit bortskämda med att ha någon som packar varorna åt oss.

Vi har helt glömt bort att varje gång man går ut (oavsett hur bra vädret verkar) måsten man alltid förbereda sig för att det kan börja regna. Man måste alltid ha ett paraply med sig. Under våra fyra månader i Afrika har vi inte behövt använda paraplyet en enda gång. Det pålitliga vädret är något jag kommer att sakna.
Men vad har vi saknat med Sverige? Mer saker än vad jag hade trott. Förutom vänner och familj, så har vi saknat sådant som ordning och reda, snabbt internet, rabarberpaj, långa promenader och att kunna köpa vad man vill när man vill.

Nu är det dags att försöka komma in i rutinerna och Svenssonlivet igen, städa, diska, träna, matning, titta på Lets Dance och äta TexMex och spagetti och köttfärssås. Så håll tummarna för oss!

Sally och elefanterna

Sally och elefanterna Sally och elefanterna  Sally och elefanternaSally och elefanterna bild 3(103)Sally och elefanterna    Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanternaSally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply