Äventyr, Barn, Familj, Namibia, Resor, Sydafrika

700 mil senare…

3 maj, 2015
Sally och elefanterna
….är vi nu tillbaka i Windhoek och Namibia. Vilka fantastiska 700  mil vi åkt! Så mycket vi har upplevt och sett! Allt från galna kor på vägarna i Botswana till surfing bland delfiner i Indiska Oceanen och krabbor i sovrummet på Wild Coast och vackra leoparder i Kaglagadi. Och framförallt, så härligt att få uppleva allt detta med Sally. Hon har varit så fantastiskt go som bara funnit sig i att ena natten sova på hotell och nästa natt sova i ett trångt taktält mellan mamma och pappa. Byta blöja i baksätet på en bil eller på en restaurangstol. Hon har varit hur nöjd som helst, så länge vi har varit med henne.
Men det är inte dags att resa hem riktigt än. Nu är vi här i metropolen Windhoek för att sälja all vår campingutrustning, Sallys babygrejer och så BILEN. Vi la ut den redan för några veckor sedan och har blivit kontaktade av de mest intressanta personerna. Någon vill byta bilen mot boskap, någon vill göra en avbetalningsplan och en tredje vill att vi möts någonstans 100 mil härifrån. Men vi har några veckor på oss att hitta en pålitlig köpare, så det är bara att hålla tummarna.
Windhoek är inte så tråkigt som jag minns det. Denna gången bor vi ett ganska härligt område, Klein Windhoek. Lite utanför, men det är grönt och härligt. Tyvärr är boende här i Windhoek ganska dyrt, eller rättare sagt, man får inte så mycket för sina pengar. För de pengarna vi tidigare kunnat hyra en stor nyrenoverad 4:a med pool i Jeffreys Bay, får vi här ett rum hemma hos en familj.
Sist vi var här var det så varmt så det var omöjligt att vara ute på dagarna, men nu är vädret perfekt, 25-30 grader om dagarna, och varje dag strålande sol. Om ni inte visste det så är Namibia ett av världens soligaste länder, med 10 soltimmar om dagen i snitt. (I november hade Malmö 10 soltimmar på hela månaden).
Medan vi väntar på den rätta köparen passar vi på att träna crossfit på Crossfit WHK och besöka några av Windhoeks trevliga restauranger, så som Stellenbosch och NICE. Träna och mat, vilken härlig kombination!
Foto Mikael Stiller
Sally och elefanternaSally och elefanterna
Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna
Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna Sally och elefanterna

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply